Preskočiť na hlavný obsah

Pečené každej žene na mieru

Nehovorím o zákuskoch ani keramike. Reč je o kozmetike. Pre veľa ľudí je výraz "baked eyeshadow" ešte stále španielska dedina. Ženy nevidia rozdiel medzi vypaľovanými očnými tieňmi a tými úplne bežnými. Ozvali sa aj hlasy tvrdiace, že svetlé vypaľované tiene nie sú hodné nákupu, pretože ich na viečkach takmer nevidno a ako také nie sú ani kvalitné.


Veľa ľudí nikdy nepochopí plný potenciál vypaľovaných tieňov. Drvivej väčšine tieniky neukážu svoju krásu, pretože ich tajomstvo spočíva v aplikácii a s tou sa nie každý rád pohrá. Táto technológia výroby nemá tiene urobiť neviditeľnými. Činí ich akurát odolnejšími, variabilnejšími a to všetko pri minimálnom použití parabénov a iných konzervantov. Tak si to teda rozoberme.

Už na prvý pohľad si každý všimne, že čiastočky nie sú rovnako veľké a často ani rovnako farebné. Mnoho výrobkov pripomína mesačný povrch, ktorý tvorí viacero farbičiek "spečených" do jedného celku. Tým sa získa neobvyklá trvácnosť a jemná konzistencia.

Ďalšou zvláštnosťou je možnosť použitia nasucho i namokro. Niektorí výrobcovia budú namietať, že to isté je možné aj s ich bežnými tieňmi, no nie je to tak celkom pravda. Častým kontaktom s vodou bežné tiene tvoria hrudky a tvrdnú, čím sa samozrejme stávajú nepoužiteľné.

Kým bežný tienik rovnakej gramáže použijete niekoľko krát, tento vám vydrží dvakrát dlhšie. Je totiž viac stlačený, omnoho jemnejší a nemusí sa toľko vrstviť. Ja som niektoré načala už pred dvoma rokmi a ani pri častom používaní nebádam, že by z nich niečo ubúdalo.

Najväčším benefitom je to, že s tým istým tieňom vyčaríte dva úplne odlišné vzhľady. Pri aplikácii nasucho sú tieniky pevné a za mokra majú skôr krémovú konzistenciu. Za sucha dosiahnete saténový vzhľad, mokrá aplikácia dodáva viac jasu a necháva viac vyniknúť metalické čiastočky. Suchá aplikácia zaručí jemné a elegantné farbičky, s navlhčeným aplikátorom dosiahnete dramatický vzhľad a hlbší farebný efekt. Vypaľované tiene sú trvácnejšie a tiež viac odolné vode.

Tienik môže použiť úplne každý, pretože tento univerzálny produkt sa hodí ženám s akýmkoľvek typom i farbou pleti. Ja vám ho rozhodne odporúčam.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Ako vyrobiť formičku na vykrajovanie medovníčkov

Výroba vykrajovacej formičky nie je taká veda, ako by sa mohlo zdať. Dnes som pre vás pripravila trošku netradičný recept. Budeme robiť formičku. A nie žiadny stromček ani srdiečko. Ja som si vytvorila formičku mojej psej slečny. Aj vy nôžete mať taký tvar, aký si len zmyslíte. Tak čo? Idete do toho? Tento postup bola čistá improvizácia. Chcela som si pôvodne formičku kúpiť. Ibaže to poštovné by ma stálo viac než medovníčky pre tri 4-členné rodiny... Pozerala som po byte, z čoho by som formičku vyrobila, keď mi padol zrak na svietnik s vyhorenými čajovými sviečkami a bolo jasno. :-) Formičky sa isto dajú vyrobiť aj z iných materiálov. Raz som už skúšala vystrihovať pásiky z plechovky od oleja (a dorezala prsty poriadne), ale tento materiál sa pochopiteľne v domácnostiach nachádza najčastejšie a je ďaleko bezpečnejší i ohybnejší. A lacný. :-) Formička na vykrajovanie - návod s obrázkami Na výrobu formičky si nachystajte vypálené čajové sviečky v kovovej fólii. Myslím tým tie malé kahanc...

Kontaktujte ma

Pred necelými 6 rokmi, teda v čase, keď bol na tomto blogu publikovaný prvý článok " Kto je Bridget a kto je Veronika? ", som ešte presne nevedela, o čom tento blog bude. Chvíľkami to bolo prevažne o kozmetike, potom zasa o sebe, potom o práci, zdraví... taká "všehochuť". Dnes je obsah úplne jasný a keby ste mali k nemu otázky, alebo chceli so mnou nejakým spôsobom spolupracovať, kontakt na mňa nájdete v tomto článku. Presne 1. 1. 2013 som sa rozhodla pre radikálny krok. Všeobecné informácie o kozmetických procedúrach, obchodoch a rutine ostali na tomto mieste. Aj naďalej píšem o všetkom, čo ľudí zaujíma či môže zaujímať a články rôzneho druhu pribúdajú. No recenzie konkrétnych kozmetických produktov dostali svoj samostatný priestor. Produkty pre krásu, kozmetika, kozmetické pomôcky i parfumy sa odsťahovali preč a dali vznik novému blogu. Blog Awards4beauty - kozmetické oskary od New Bridget vám ukáže recenzie každého zaujímavého produktu, ktorý som kedy mala a ak...

Roláda z karé plnená zeleninou

Máte kus krásneho karé a uvažujete, čo by ste z neho spravili na obed? Priznajte si, prírodné rezne a minútky sú OUT. To už ste robili milión krát a možno vám ani nejdú na chuť. Skúste z mäska spraviť roládu a miniete všetko, čo máte v chladničke. Správna gazdinka nevyhodí nič. Všetko zužitkuje. Dnes mi to vôbec nemyslelo. Potrebovala som navariť obed a nie a nie vymyslieť, čo by sme mohli jesť. Všetky obľúbené jedla už totiž mama varila v týždni. Mohla som spraviť karé na prírodno. Len ho osoliť, okoreniť, opiecť na panvici, ale mne napadlo, že by som ho mohla niečím naplniť. Pozrela som staré kuchárske knižky, že aká je technológia a ako dlho sa to zhruba bude piecť. Nič... Ani teplota, ani čas. Nuž poďme improvizovať. Krok 1 Na obrázkoch som videla len raz zložené mäso, ale tej môj kus mäsa bol veľký. Takže som si vymyslela svojský rez v tvare písmena "U". Či je to tak správne, netuším, ale rezalo sa mi dobre. Prerušovaná čiara naznačuje miesto, kde som začala a šípky ukaz...