Preskočiť na hlavný obsah

Mokré líčenie vs. suché líčenie

Kto nevyskúšal tzv. líčenie na mokro, ten ani len netuší, o čo prichádza. Ak ste si mysleli, že jemná ružová či svetlá hnedá ostane na viečkach takpovediac neviditeľnou vždy a za každých okolností, ste na omyle. Rozdiel bude len v technike použitia daného výrobku.



Pozor, ešte raz pripomínam, že vlhkosť neznesie akýkoľvek očný tieň. Vždy si čítajte informácie na obale, ktoré uvádza výrobca, alebo sa poraďte s predávajúcim. Namáčaním tienikov určených len na suché líčenie výrobok akurát tak znehodnotíte. Jeho obsah nasiakne vlhkosťou, s ktorou potom niektoré zložky zareagujú. Výsledkom je stvrdnutie, vytvorenie hrudiek a možno i nežiaduca zmena farby, takže ho môžete rovno zahodiť do koša.

Aby bolo jasné, aký je farebný potenciál vypaľovaných očných tieňov, urobila som zopár pokusných ťahov na chrbte svojej ruky. Použila som rovnaké tieniky a to: klasický ružovo-fialový mono tieň (09), hnedý (kolekcia Very Vintage - duo 02) a zlatý (sada Luxury Eyes - duo 08).
Prvé tri som aplikovala nasucho. Aplikátor som potom navlhčila vedľa pôvodných farbičiek pribudli tri nové plôšky. Výsledok môžete vidieť na obrázku.
Do ďalšieho pokusu v podobe dvoch rôznych líčení som už zainteresovala aj kamarátky. Prvý deň som sa nalíčila nasucho a druhý deň namokro. Rovnaké farby, rovnaká veľkosť nafarbenej plochy, rovnako hrubá vrstva, rozdiel bol len v aplikácii. Schválne som chcela zistiť, čo na to povedia kamarátky. Všimli si, že farbičky sú tie isté, akurát mi nechceli veriť, že ide aj o tie isté tieniky.

Ako vidíte na prvom obrázku, suché líčenie robí farbičky matné a jemné. Ich vzhľad je viac saténový ako lesklý a najsvetlejšie odtiene sú pomerne nenápadné. Hodia sa každej žene, ktorá neprahne po výstrednom líčení.
Farby tieňov nanesených po navlhčení sú lesklé a žiarivé. Á to je dôkaz toho, čo som tvrdila na začiatku článku. Ružová už nie je taká slabá a pokojne by sa dala využiť na večer, kedy umelé a skromné svetlo pohltí väčšinu farieb a aj tie najžiarivejšie farby sa javia ako tlmené. Je škoda, že som na fotenie nemala moc dobré svetlo. Rozdiel by bol ešte markantnejší.

A na záver mi dovoľte ešte napísať zopár trikov od profesionálov. Pomôžu hlavne tým menej skúseným. Dobrým začiatkom celého líčenia je podkladová báza (ja mám podklad Pupa - Pupa Smoothing & Fixing Eye Primer, ktorý naposledy stál tuším okolo 15 EUR). Vizážisti málokedy "lezú" štetcom do škatuľky s tieňmi. Nanášajú si ich na chrbát ruky a až odtiaľ ich prenášajú na očné viečka. Potom si zoberú čistý tanierik alebo nejakú malú podložku, kvapnú trošku pleťovej vody, ktorou jemne orosia (nie úplne zmáčajú) plochý aplikátor. U Luminys jednoznačne odporúčam ten, ktorý je v balení. Štetec nie je veľmi vhodný, pretože nasiaknutý vodou horšie drží tvar. Na takto pripravený aplikátor otrú tieň z chrbta ruky a jemným poklepom ho nanášajú na očné viečka dostratena. Prvý nános by mal smerovať na miesta, kde si želáš najviac intenzívnu farbu, lebo na mokro sa tienik rozotiera horšie než suchý. Pre osvieženie líčenia zvyknem nastriekať do vzduchu trošku termálnej vody (ja mám vodu od Avéne) a potom vojdem do obláčika z jemných kvapiek. Tým sa celé líčenie zafixuje a môžem vyraziť do ulíc na lov.



Tak teda lovu zdar.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Ako vyrobiť formičku na vykrajovanie medovníčkov

Výroba vykrajovacej formičky nie je taká veda, ako by sa mohlo zdať. Dnes som pre vás pripravila trošku netradičný recept. Budeme robiť formičku. A nie žiadny stromček ani srdiečko. Ja som si vytvorila formičku mojej psej slečny. Aj vy nôžete mať taký tvar, aký si len zmyslíte. Tak čo? Idete do toho? Tento postup bola čistá improvizácia. Chcela som si pôvodne formičku kúpiť. Ibaže to poštovné by ma stálo viac než medovníčky pre tri 4-členné rodiny... Pozerala som po byte, z čoho by som formičku vyrobila, keď mi padol zrak na svietnik s vyhorenými čajovými sviečkami a bolo jasno. :-) Formičky sa isto dajú vyrobiť aj z iných materiálov. Raz som už skúšala vystrihovať pásiky z plechovky od oleja (a dorezala prsty poriadne), ale tento materiál sa pochopiteľne v domácnostiach nachádza najčastejšie a je ďaleko bezpečnejší i ohybnejší. A lacný. :-) Formička na vykrajovanie - návod s obrázkami Na výrobu formičky si nachystajte vypálené čajové sviečky v kovovej fólii. Myslím tým tie malé kahanc...

Kontaktujte ma

Pred necelými 6 rokmi, teda v čase, keď bol na tomto blogu publikovaný prvý článok " Kto je Bridget a kto je Veronika? ", som ešte presne nevedela, o čom tento blog bude. Chvíľkami to bolo prevažne o kozmetike, potom zasa o sebe, potom o práci, zdraví... taká "všehochuť". Dnes je obsah úplne jasný a keby ste mali k nemu otázky, alebo chceli so mnou nejakým spôsobom spolupracovať, kontakt na mňa nájdete v tomto článku. Presne 1. 1. 2013 som sa rozhodla pre radikálny krok. Všeobecné informácie o kozmetických procedúrach, obchodoch a rutine ostali na tomto mieste. Aj naďalej píšem o všetkom, čo ľudí zaujíma či môže zaujímať a články rôzneho druhu pribúdajú. No recenzie konkrétnych kozmetických produktov dostali svoj samostatný priestor. Produkty pre krásu, kozmetika, kozmetické pomôcky i parfumy sa odsťahovali preč a dali vznik novému blogu. Blog Awards4beauty - kozmetické oskary od New Bridget vám ukáže recenzie každého zaujímavého produktu, ktorý som kedy mala a ak...

Roláda z karé plnená zeleninou

Máte kus krásneho karé a uvažujete, čo by ste z neho spravili na obed? Priznajte si, prírodné rezne a minútky sú OUT. To už ste robili milión krát a možno vám ani nejdú na chuť. Skúste z mäska spraviť roládu a miniete všetko, čo máte v chladničke. Správna gazdinka nevyhodí nič. Všetko zužitkuje. Dnes mi to vôbec nemyslelo. Potrebovala som navariť obed a nie a nie vymyslieť, čo by sme mohli jesť. Všetky obľúbené jedla už totiž mama varila v týždni. Mohla som spraviť karé na prírodno. Len ho osoliť, okoreniť, opiecť na panvici, ale mne napadlo, že by som ho mohla niečím naplniť. Pozrela som staré kuchárske knižky, že aká je technológia a ako dlho sa to zhruba bude piecť. Nič... Ani teplota, ani čas. Nuž poďme improvizovať. Krok 1 Na obrázkoch som videla len raz zložené mäso, ale tej môj kus mäsa bol veľký. Takže som si vymyslela svojský rez v tvare písmena "U". Či je to tak správne, netuším, ale rezalo sa mi dobre. Prerušovaná čiara naznačuje miesto, kde som začala a šípky ukaz...