Preskočiť na hlavný obsah

Ja a komplimenty

Chcete, aby nebol váš život skúpy na chválu vášho zovňajšku? Máte radi komplimenty? Ja nie. Mám z nich zmiešané pocity, lebo na ne neviem reagovať. Niekto použije to zázračné slovíčko, ale nie ja. Ja musím byť iná a moje odpovede musia vykazovať vysoký stupeň kreativity, lebo mne jednoslovné odpovede nestačia. A tu je kameň úrazu. S vyplazeným jazykem



Rada počúvam, že som v niečom dobrá, no keď príde reč na vzhľad, som v rozpakoch a mám problém na to reagovať jediným slovom. Čím viac ma niekto dostane a v čím väčšom strese som, tým viac meliem jazykom. Taká proste som. Neodpovedám jednoslovnými odpoveďami, z duše nenávidím klišé i zdvorilostné otázky a prehrávam v akýchkoľvek slovných bitkách. Ja nie som bohvieako pohotový rečník, ale skôr mysliteľka vo svojom vlastnom svete. Pri rečnení mi myšlienky blúdia kade tade a než zo seba vykokcem svoj názor, trikrát odbočím od témy, trikrát pozabudnem, kde som naposledy skončila, trikrát skomolím slovo (obzvlášť vtedy, keď som nervózna a chcem dostať zo seba rýchlo komplikovanú myšlienku, aby som z nej časť nezabudla) a stokrát si pomyslím, aký som ja idiot, keď si všetko takto komplikujem. Ale to dá rozum. Načo by som používala jednoduché vety, keď môžem používať komplikované súvetia a zamotať sa v nich, však? Mrkající

Niekto by sa na tom zasmial a povedal, že najlepšie je hovoriť od srdca, no garantujem vám, že mňa by ste nechceli počuť takto hovoriť. Vo svojom živle by som znela asi ako Temprance Brennanová (alebo ju poznáte pod menom "Kosť"). Lež ja používam niečo omnoho horšie než sú čisto odborné výrazy. Mojou parketou sú metafory, alegórie a kadejaké iné prostriedky, ktorým občas rozumiem len ja. :-p. Páni v bielych plášťoch by to už nazvali diagnózou (manický syndróm), ale príznaky poznám a môžem im odkázať jedno. Nie, tie príznaky nemám. Usmívající se

Pár ľudí sa ma opýtalo, či existuje niečo, čo neviem. Nuž existuje. Vynakladám všetku snahu na to, aby som schudla, aby som ako tak vyzerala, aby som v niečom vynikala, ale nie vždy mi to ide tak, ako by som si želala. Nuž na lichôtky moja prostorekosť reaguje takými slovnými kreáciami, ktoré niekedy ľudí nechávajú v otázke, čo tým chcel básnik vlastne povedať a dostávam sa do trápnych situácií. Že vám to niekoho pripomína? Že som ako Bridget? Aspoň viete, prečo môj blog nesie takýto názov... Pre mňa je najlepší kompliment, keď sa za mnou otočí nejaký švárny mládenec. Žiaľ, tí čo chodia okolo mňa, majú zrejme seknuté v krížoch, ha ha. S vyplazeným jazykem

Ale nalejme si už čistého vína, ja rozhodne nevyzerám tak dobre ako Bridget. Moje ruky a nohy nie sú ani zďaleka tak štíhle a moja podoba nie je hodná zverejnenia na internete. Preto ani na Facebooku ani nikde inde nemám nikdy fotku celej svojej postavy. Na snahy okolia zachytiť CELÚ moju podobizeň na firemných, priateľských i rodinných stretnutiach reagujem vtipom ("Fotenie sa prieči mojej indiánskej viere." a pod.) alebo sebaironickými poznámkami ("Nie, ja vážne nejdem do záberu, lebo vy ostatní sa tam potom nevmestíte.") s úmyslom dostať sa preč. Akékoľvek taggy z fotiek, na ktorých sa nejakou náhodou ocitnem, bez milosti dávam preč. Jediné fotky, ktoré kedy ľudské oko spatrí, spravím ja sama.

Fotka v titulku blogu je moja vízia toho, ako by som v blízkej budúcnosti chcela vyzerať. To indivíduum na titulke má síce moju tvár i vlasy - taký účes som vážne istú dobu nosila - no ten zvyšok tela sa ešte nedostavil (asi niekde zablúdil, lebo nemá GPS Usmívající se ). Chcete vedieť, kedy príde? Odpoveď: Čoskoro. Ostaňte mi verní a určite vás nesklamem.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Ako vyrobiť formičku na vykrajovanie medovníčkov

Výroba vykrajovacej formičky nie je taká veda, ako by sa mohlo zdať. Dnes som pre vás pripravila trošku netradičný recept. Budeme robiť formičku. A nie žiadny stromček ani srdiečko. Ja som si vytvorila formičku mojej psej slečny. Aj vy nôžete mať taký tvar, aký si len zmyslíte. Tak čo? Idete do toho? Tento postup bola čistá improvizácia. Chcela som si pôvodne formičku kúpiť. Ibaže to poštovné by ma stálo viac než medovníčky pre tri 4-členné rodiny... Pozerala som po byte, z čoho by som formičku vyrobila, keď mi padol zrak na svietnik s vyhorenými čajovými sviečkami a bolo jasno. :-) Formičky sa isto dajú vyrobiť aj z iných materiálov. Raz som už skúšala vystrihovať pásiky z plechovky od oleja (a dorezala prsty poriadne), ale tento materiál sa pochopiteľne v domácnostiach nachádza najčastejšie a je ďaleko bezpečnejší i ohybnejší. A lacný. :-) Formička na vykrajovanie - návod s obrázkami Na výrobu formičky si nachystajte vypálené čajové sviečky v kovovej fólii. Myslím tým tie malé kahanc...

Intolerancia potravín = veľmi podceňovaná príčina AE

U niektorých ľudí sa atopický ekzém aspoň v lete zlepší. Navštevujeme rôzne miesta a ak sa podarí i výlet k moru, aspoň na pár dní, je to len a len skvelé. Atopia však nikdy nezmizne. Je schopná vám prihnať svrbenie doslova na počkanie. Čomu sa teda máte vyvarovať a čo nepodceniť? Než sa začnem venovať jednej z najzávažnejších príčin, prečo atopický ekzém nemizne zo životov ľudí, navrhujem zmeniť uhol pohľadu. Atopia nie je predispozícia alebo protivník, s ktorým musíte urputne bojovať. Už v minulom článku o atopii som spomenula, že za všetkým treba hľadať v prvom rade imunitu . Tej stres a panika neprospieva. Presne naopak. Pod vplyvom stresových hormónov pokožka svrbí ešte viac. Oveľa lepšie je nedať atopii zámienku , aby vôbec na vás ten atopický ekzém zoslala. K AE s pokojom - čím viac stresu, tým horšie Príkladom človeka postihnutého ekzémom vyvolaným stresom je môj priateľ. Každé stresové obdobie v práci uňho rozpoznám na prvý pohľad. Nohy má šupinaté ako koža ryby. Aj by som v...

Zdravé medové cookies

Aj zo zdravej múky už viem piecť. Dnes som si to odskúšala s týmito sušienkami zvanými cookies. Pôvodný recept je iný, ale s trochou fantázie a snahy si ho môžete pomeniť, aby boli cookies zdravšie. Nie je to síce pochutina na každý deň, no keby človeka prepadla chuť a mal by "zbagrovať" celú čokoládu, toto je menšie zlo, nie? SUROVINY: 100g masla 80g trstinového cukru 2 vajíčka 120g medu 1 lyžička škorice 240g hladkej múky alebo okolo 200g hladkej špaldovej múky 1 lyžička prášku do pečiva 100g čokolády na varenie 80g vlašských /pekanových/ orechov MOŽNÉ OBMENY: namiesto čokolády a orechov môžu byť aj hrozienka, sušené ovocie, ochutené ovsené vločky, prípadne kandizované ovocie - namiešať tak, aby zmesi bolo 180 g. Ja som dnes použila 120g pražených ovsených vločiek + 60g brusníc. Skúšala som kedysi aj s klasickými vločkami, ale vtedy treba dať menej múky, lebo vločky sa dosť napijú. POSTUP: V miske rozšľaháme maslo s cukrom a postupne pomaly pridávame vajíčka. Nedávajte nara...