Preskočiť na hlavný obsah

Astor: Automatická ceruzka Colour Proof

Keď sme už pri ceruzkách, musím spomenúť ešte jednu. Mala som už veľa šedých liniek, ale väčšinou hádzali odlesky a vyzerali viac ako strieborné než dymové, alebo boli mäkké a nič nevydržali. Také už šedé linky bývajú... Ja som ale náročná a keď chcem nejakú farbu, tak mám v predstave konkrétny odtieň. Našťastie pre mňa, kto hľadá, nájde. Ceruzka Colour Proof od značky Astor zachránila šedým linkám povesť.


Ani na túto ceruzku nepotrebujete strúhadlo, pretože sa naostrí vysúvaním a používaním. Také ja veľmi rada, pretože som bordelár a to svoje dvojité strúhadielko si vždy niekam zapatroším. Viete, ja aj kreslím a tak ho z času na čas odvlečiem do inej izby k ceruzkám a uhlíkom, alebo aj do prírody. Keď sa vrátim, odložím nedobre vyprázdnenú tašku do skrine medzi kabely a potom sa čudujem, kde ho zasa mám. Viete, koľkokrát som ho už takto našla? ... Ale neodbočujme. Colour Proof je o niečo tvrdšia než ceruzka, ktorú som tu spomínala (Oriflame: Smooth Definer). Možno aj preto sa vysunutím lepšie ostrí než jej kolegyňa. Nikdy som ju ničím úmyselne netvarovala, no všimnite si ten relatívne ostrý hrot a porovnajte zo zaobleným koncom čiernej ceruzky.


Než ju začnete využívať pri líčení, pripravte sa na to, že ju spočiatku budete musieť rozpoužívať. Mne sa zdala na začiatku trošku tvrdá, ale zasa nie je až taká, že mi by kreslenie s ňou ubližovalo. V pohode sa to dalo zniesť aj na spodnom, aj na vrchnom viečku. Najčastejšie ju používam na obkreslenie spodného viečka, keď si robím niečo na spôsob dymového líčenia. Aj na tomto obrázku ju môžete vidieť na spodnom viečku.


Vnútornú linku ňou neurobím, na to ona fakt nie je, no zato jej tvrdosť má aj svoje výhody. Nerozpije sa do okolia a vôbec sa neotlačí. Tak ľahko ju ani nezotriete z viečka, čo sa vám môže hodiť hlavne v lete, keď všetky tužky mäknú ako maslo a lezú dolu. Myslite na to hlavne vtedy, keď sa budete líčiť. Ťahov urobíte viac než robíte mäkkými ceruzkami. A pozor, ona dobre drží a tak ľahko ju nevygumujete ani vatovou tyčinkou, takže sa snažte, aby vaše ťahy boli precízne a hlavne presné.

Ani táto ceruzka nepatrí k tým, ktorých náplň by nebolo možné zasunúť späť. Keď jej vykrútite trošku viac, než by ste chceli, len zaraďte spätný chod. Ide to úplne ľahúčko. Nemala by sa vám zlomiť. Ja som už mala tri a ani s jednou sa mi to nestalo.


Večer sa už odličuje celkom ľahko, no z chrbta ruky som ju dostávala celkom drsným spôsobom, to musím uznať. :-) Nuž takto to vyzerá, keď niekto skúša ceruzky predtým, ako ide spať a potom sa ide hneď odličovať. Oveľa rozumnejšie by bolo nalíčiť sa a ísť do práce.


Ale to asi nemožno čakať od baby, ktorá sa schováva za vianočný stromček. ;-) Ale nie, to som sa len pokúšala dostať do skrinky, kde som mala kabelku a ako som stála pri tom stromčeku, napadlo mi spraviť ešte jednu fotku.

Moje hodnotenie ceruzky:

Textúra: stredne tuhá a matný vzhľad
Aplikácia: jednoduchá, keď ju rozpoužívate
Farebná sýtosť: 5 (farba obalu a farba náplne sa zhodujú, i keď ja by som možno radšej trošku sýtejšiu farbu)
Výdrž: výborná, 8 hodín bez ujmy a nutnosti opráv
Celková spokojnosť: 9 (bod som strhla za počiatočnú tuhosť)

Myslím, že táto ceruzka je rozhodne kvalitná a jej kúpu neobanujete.

Keď už som taká vianočne naladená, aspoň vám poprajem príjemné prežitie tých posledných dní, čo nám ostávajú do konca sviatkov. Nech stoja za to.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Ako vyrobiť formičku na vykrajovanie medovníčkov

Výroba vykrajovacej formičky nie je taká veda, ako by sa mohlo zdať. Dnes som pre vás pripravila trošku netradičný recept. Budeme robiť formičku. A nie žiadny stromček ani srdiečko. Ja som si vytvorila formičku mojej psej slečny. Aj vy nôžete mať taký tvar, aký si len zmyslíte. Tak čo? Idete do toho? Tento postup bola čistá improvizácia. Chcela som si pôvodne formičku kúpiť. Ibaže to poštovné by ma stálo viac než medovníčky pre tri 4-členné rodiny... Pozerala som po byte, z čoho by som formičku vyrobila, keď mi padol zrak na svietnik s vyhorenými čajovými sviečkami a bolo jasno. :-) Formičky sa isto dajú vyrobiť aj z iných materiálov. Raz som už skúšala vystrihovať pásiky z plechovky od oleja (a dorezala prsty poriadne), ale tento materiál sa pochopiteľne v domácnostiach nachádza najčastejšie a je ďaleko bezpečnejší i ohybnejší. A lacný. :-) Formička na vykrajovanie - návod s obrázkami Na výrobu formičky si nachystajte vypálené čajové sviečky v kovovej fólii. Myslím tým tie malé kahanc...

Kontaktujte ma

Pred necelými 6 rokmi, teda v čase, keď bol na tomto blogu publikovaný prvý článok " Kto je Bridget a kto je Veronika? ", som ešte presne nevedela, o čom tento blog bude. Chvíľkami to bolo prevažne o kozmetike, potom zasa o sebe, potom o práci, zdraví... taká "všehochuť". Dnes je obsah úplne jasný a keby ste mali k nemu otázky, alebo chceli so mnou nejakým spôsobom spolupracovať, kontakt na mňa nájdete v tomto článku. Presne 1. 1. 2013 som sa rozhodla pre radikálny krok. Všeobecné informácie o kozmetických procedúrach, obchodoch a rutine ostali na tomto mieste. Aj naďalej píšem o všetkom, čo ľudí zaujíma či môže zaujímať a články rôzneho druhu pribúdajú. No recenzie konkrétnych kozmetických produktov dostali svoj samostatný priestor. Produkty pre krásu, kozmetika, kozmetické pomôcky i parfumy sa odsťahovali preč a dali vznik novému blogu. Blog Awards4beauty - kozmetické oskary od New Bridget vám ukáže recenzie každého zaujímavého produktu, ktorý som kedy mala a ak...

Roláda z karé plnená zeleninou

Máte kus krásneho karé a uvažujete, čo by ste z neho spravili na obed? Priznajte si, prírodné rezne a minútky sú OUT. To už ste robili milión krát a možno vám ani nejdú na chuť. Skúste z mäska spraviť roládu a miniete všetko, čo máte v chladničke. Správna gazdinka nevyhodí nič. Všetko zužitkuje. Dnes mi to vôbec nemyslelo. Potrebovala som navariť obed a nie a nie vymyslieť, čo by sme mohli jesť. Všetky obľúbené jedla už totiž mama varila v týždni. Mohla som spraviť karé na prírodno. Len ho osoliť, okoreniť, opiecť na panvici, ale mne napadlo, že by som ho mohla niečím naplniť. Pozrela som staré kuchárske knižky, že aká je technológia a ako dlho sa to zhruba bude piecť. Nič... Ani teplota, ani čas. Nuž poďme improvizovať. Krok 1 Na obrázkoch som videla len raz zložené mäso, ale tej môj kus mäsa bol veľký. Takže som si vymyslela svojský rez v tvare písmena "U". Či je to tak správne, netuším, ale rezalo sa mi dobre. Prerušovaná čiara naznačuje miesto, kde som začala a šípky ukaz...