Preskočiť na hlavný obsah

Yves Rocher: ceruzka Luminelle

Dnes si povieme o stálici v sortimente Yves Rocher. Toto je jedna z prvých ceruziek, ktoré ma kedy nadchli a preto som rada, že sa vždy môžem spoľahnúť na to, že keď prídem do obchodíku, určite tam bude. Táto ceruzka dokazuje fakt, že dobré veci netreba nahrádzať novými a dostať ju v troch farbách - modrej, hnedej a čiernej.



Celý brand je priateľský k životnému prostrediu a tiež k ľudskej pokožke. Všeobecne som od Yves Rocher nemala jediný výrobok, ktorý by bol ťažšie aplikovateľný, jeho aplikácia by bolela, dráždila pleť, alebo bola akokoľvek nepríjemná. Hoci máme na trhu aj lacnejšie vecičky, produkty nie sú s prihliadnutím na ich kvalitu nadpriemerne drahé. Ani táto ceruzka nepatrí k drahým veciam a mám ju hneď v dvoch farbách.


Výrobca tvrdí, že linka sa veľmi ľahko aplikuje, čo vôbec nie je lož. Náplň je konzistenciou mäkká, krémová a vôbec z nej na dotyk necítiť nejaký vosk. Krásne kĺže po viečku. Línia nakreslená touto ceruzkou sa nerozmazáva po pár hodinách, no keby vám o to šlo a chceli by ste vytvoriť dymové líčenie, potom by ste mohli linku aplikovať a cielene ju rozotrierať. Toto vypovedá o tom, že aj prípadnú chybu napravíte ľahko. Je to výhoda, pretože pri niektorých musíte použiť odstraňovač mejkapu a začať celé líčenie odznova. S touto ceruzkou chybu jednoducho "vyzmizíkujete" prstom a pokračujete.


Na obrázku vidíte, ako vyzerá obal a ako nakreslená čiara. Cieľ, aby linka vyzerala realisticky, bol dosiahnutý. Aký je obal, taká intenzívna je aj tuha. Nie je to najčiernejšia ceruzka, akú som kedy mala, ale ono sa ani nikde nepíše, že by mala byť ultra čierna. Na mňa je taká akurát a teda usím uznať, že pigmentácia je fajn. Čierna je čierna a nie šedá.


Vrchná čierna linka (tenká) a širšia modrá linka na dolnom viečku

Nevydrží vám ceký pracovný deň, aspoň raz treba vykonať nejakú tú nápravu. To je asi jediná chybička krásy, ktorú však môžete hravom odstrániť použitím podkladovej bázy. Tá priľnavosť k očnému viečku zlepší a znásobí výdrž.

Asi to poznáte. Ak niektorú ceruzku nedáte vychladiť do chladničky či mrazničky, jej hrot sa pri strúhaní láme. Tiež sa stáva, že na jednej strane hrot tuhy vyčnieva viac a na druhej strane menej. Takým hrotom sa nedá kresliť kolmo, ale musíte ísť na to zošikma, inak si buď poraníte viečko ostrým drevom, alebo môžete zasa zobrať strúhadlo a ... Je to na porazenie, lebo takto zaostrená ceruzka sa rýchlejšie míňa a ešte k tomu riskujete zlomenie hrotu. Samozrejme, to všetko na úkor tvaru linky, lebo kreslením zošikma nemôžete takmer nikdy kresliť tenkú linku - hrot je širší. Neprekonateľnou výhodou ceruzky Luminelle je super ľahké strúhanie. Nepotrebujete k tomu extra ostré strúhadlo ani dlhšie chladenie. Neviem, čím to je, ale drevo ceruzky Luminelle sa neláme, neštiepi a každé dobré strúhadlo ho pri kolmom zastrčení ostrúha rovnomerne z každej strany. Ešte sa mi nestalo, že by sa mi nedobre zastrúhala a to mám už druhú čiernu ceruzku. Rovnako hrot ide zaostriť ľahko. K dosiahnutiu super ostrej špičky pri doostrovaní nemusím ostrúhať veľký kus dreva.

Moje hodnotenie ceruzky:
Textúra / konzistencia: ľahká (ľahko kĺže)
Aplikácia: veľmi jednoduchá
Farebná sýtosť: 4 - 5 (podľa odtieňa: čierna = 4, modrá = 5, hnedá = 5)
Výdrž: na ceruzku výborná (4 a aj viac hodín, ak použijete podklad)
Celková spokojnosť: 9 (1 bodík stráca pre to, že poznám aj ceruzky s dlhšou výdržou)
Cena: 3 - 4 EURá, no často býva v akcii
Ak máte citlivé oči, nemáte veľa peňazí na vyhadzovanie a bojíte sa strúhania, určite si kúpte túto ceruzku. Je to veľmi kvalitná ceruzka za rozumnú cenu.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Ako vyrobiť formičku na vykrajovanie medovníčkov

Výroba vykrajovacej formičky nie je taká veda, ako by sa mohlo zdať. Dnes som pre vás pripravila trošku netradičný recept. Budeme robiť formičku. A nie žiadny stromček ani srdiečko. Ja som si vytvorila formičku mojej psej slečny. Aj vy nôžete mať taký tvar, aký si len zmyslíte. Tak čo? Idete do toho? Tento postup bola čistá improvizácia. Chcela som si pôvodne formičku kúpiť. Ibaže to poštovné by ma stálo viac než medovníčky pre tri 4-členné rodiny... Pozerala som po byte, z čoho by som formičku vyrobila, keď mi padol zrak na svietnik s vyhorenými čajovými sviečkami a bolo jasno. :-) Formičky sa isto dajú vyrobiť aj z iných materiálov. Raz som už skúšala vystrihovať pásiky z plechovky od oleja (a dorezala prsty poriadne), ale tento materiál sa pochopiteľne v domácnostiach nachádza najčastejšie a je ďaleko bezpečnejší i ohybnejší. A lacný. :-) Formička na vykrajovanie - návod s obrázkami Na výrobu formičky si nachystajte vypálené čajové sviečky v kovovej fólii. Myslím tým tie malé kahanc...

Intolerancia potravín = veľmi podceňovaná príčina AE

U niektorých ľudí sa atopický ekzém aspoň v lete zlepší. Navštevujeme rôzne miesta a ak sa podarí i výlet k moru, aspoň na pár dní, je to len a len skvelé. Atopia však nikdy nezmizne. Je schopná vám prihnať svrbenie doslova na počkanie. Čomu sa teda máte vyvarovať a čo nepodceniť? Než sa začnem venovať jednej z najzávažnejších príčin, prečo atopický ekzém nemizne zo životov ľudí, navrhujem zmeniť uhol pohľadu. Atopia nie je predispozícia alebo protivník, s ktorým musíte urputne bojovať. Už v minulom článku o atopii som spomenula, že za všetkým treba hľadať v prvom rade imunitu . Tej stres a panika neprospieva. Presne naopak. Pod vplyvom stresových hormónov pokožka svrbí ešte viac. Oveľa lepšie je nedať atopii zámienku , aby vôbec na vás ten atopický ekzém zoslala. K AE s pokojom - čím viac stresu, tým horšie Príkladom človeka postihnutého ekzémom vyvolaným stresom je môj priateľ. Každé stresové obdobie v práci uňho rozpoznám na prvý pohľad. Nohy má šupinaté ako koža ryby. Aj by som v...

Zdravé medové cookies

Aj zo zdravej múky už viem piecť. Dnes som si to odskúšala s týmito sušienkami zvanými cookies. Pôvodný recept je iný, ale s trochou fantázie a snahy si ho môžete pomeniť, aby boli cookies zdravšie. Nie je to síce pochutina na každý deň, no keby človeka prepadla chuť a mal by "zbagrovať" celú čokoládu, toto je menšie zlo, nie? SUROVINY: 100g masla 80g trstinového cukru 2 vajíčka 120g medu 1 lyžička škorice 240g hladkej múky alebo okolo 200g hladkej špaldovej múky 1 lyžička prášku do pečiva 100g čokolády na varenie 80g vlašských /pekanových/ orechov MOŽNÉ OBMENY: namiesto čokolády a orechov môžu byť aj hrozienka, sušené ovocie, ochutené ovsené vločky, prípadne kandizované ovocie - namiešať tak, aby zmesi bolo 180 g. Ja som dnes použila 120g pražených ovsených vločiek + 60g brusníc. Skúšala som kedysi aj s klasickými vločkami, ale vtedy treba dať menej múky, lebo vločky sa dosť napijú. POSTUP: V miske rozšľaháme maslo s cukrom a postupne pomaly pridávame vajíčka. Nedávajte nara...